TİMAV tarafından geleneksel hale getirilen hikâye yarışmalarının bu yıl 5.si düzenleniyor. Türkiye genelindeki İHL öğrencilerinin katılabildiği yarışmada konu seçimi öğrencilerin tercihine bırakılıyor.

İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin kendilerini ifade edebilme, kültür ve edebiyata dair kabiliyetlerini ortaya çıkarabilme, bilgi ve becerilerini geliştirmelerini amaçlayan TİMAV Geleneksel Hikâye Yarışması, 2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın İmam Hatip camiasının mezun, mensup ve muhiplerine hizmet etmek için kurulmuş bir vakıf olduğunu belirten TİMAV Genel Başkanvekili Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, özelde imam hatip okulları ve öğrencileri için genelde ise din eğitimi adına çeşitli faaliyetler yürüttüklerini bildirdi. Okumuşlar, geleneksel hale getirdikleri hikâye yarışmasının da Türkiye’de imam hatipli öğrenciler arasında hüsnü kabul gördüğünü, öğrenciler tarafından merakla beklendiğini dile getirdi.

Son 3 yıldır Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle hayat bulan hikâye yarışmalarını; bazı yıllarda temalı, bazı yıllarda ise serbest konulu yaptıklarını, bu yıl da serbest konulu olarak çağrıya çıktıklarını ve öğrencinin kendi tercihi ile belirleyeceği bir konu çerçevesinde hikâyesini kaleme almasını istediklerini ifade eden Okumuşlar, yarışma için son başvuru tarihinin 01 Mart 2016 olarak belirlendiğini, Türkiye genelindeki tüm İHL’lere gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını, başvuru sürecinin işlemeye başladığını söyledi.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin pek çok alanda olduğu gibi sosyal alanlarda ve özellikle de edebiyat alanında başarılı işler çıkardıklarını ifade eden Okumuşlar: “Türkiye’nin neredeyse tüm illerinden binlerce hikâye vakfımıza ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda elimize ulaşan eserler gösterdi ki, İmam Hatip Lisesi öğrencileri, jürimizin derece alacak öğrencileri seçmekte gerçekten zorlandığı hikâyeler kaleme aldılar. İHL’lerin bu noktada ciddi bir birikiminin olduğu aşikâr. Bu birikimin genişlemesi, şekillenmesi, bu noktada yeteneği ve gayreti olan öğrencilerimizin yeteneklerinin farkına varması ve öne çıkması için bu yarışmayı düzenliyoruz ve önümüzdeki yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm Türkiye genelinden yoğun bir katılım beklediğimiz yarışmamızla ilgili ayrıntılar vakfımızın internet sitesi www.timav.org.tr’den öğrenilebilir” dedi.

Hikaye yarışmasında ilk 8’e giren eserlerin ödüllendirildiğini, ilk 25 hikayenin ise kitaplaştırıldığını ifade eden Okumuşlar, yarışmaya katılan öğrencilerin henüz hayatlarının baharında bir eser içerisinde hikayeleri ile yer almanın mutluluğunu yaşamaya aday olduklarını belirtti.

Okumuşlar, geçtiğimiz yıllarda hikâye yarışmasına katılım sağlayan ve ilk 60 içerisinde yer alan öğrencilerle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sponsorluğunda “Geleceğin Yazarları Buluşuyor” projesi kapsamında Konya ve Malatya’da 2’şer günlük kamplar düzenlediklerini dile getirdi. Bu kamplarda yazma konusunda yeteneği olan ve yarışma vesilesiyle bu yeteneğini ortaya koymuş gençleri yazarlarla buluşturarak tecrübe paylaşımına imkan sağladıklarını ifade eden Okumuşlar, TİMAV olarak 2016 yılında da 20 haftalık bir yazarlık seminerleri dizisi şeklinde “Geleceğin Yazarları Buluşuyor” projesinin ikincisini gerçekleştireceklerini ifade etti. Bu projenin Türkiye genelinde yankı uyandırdığını ifade eden Okumuşlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sözkonusu projeyi Türkiye’ye örnek 20 proje arasına aldığını dile getirdi.

TİMAV Başkanvekili Okumuşlar, 01 Mart 2016 itibariyle hikâye yarışması için başvuruların sona ereceğini, değerlendirme sürecinin ardından Mayıs ayı içinde sonuçların açıklanacağını, 03 Haziran Cuma günü Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda düzenlenecek geniş katılımlı bir tören ile de ödüllerin sahiplerini bulacağını açıkladı.

Basın Bültenini Bilgisayarınıza İndirin