İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) 2016-2017 eğitim-öğretim yılı seminerleri; Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile başlıyor. Lisans ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için 7 farklı branşta açılan seminerler için başvurular başladı.

Seminerlerde T.C. uyruklu öğrencilerin yanısıra yurtdışından gelen ve ülkemizde eğitim-öğretim gören uluslararası öğrenciler de eğitim alacak. Alanında uzman akademisyen ve eğitimcilerden oluşan geniş kadrosuyla İLHAM seminerleri Cumartesi ve Pazar günleri TİMAV Genel Merkez binası ve Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İLHAM hakkında bilgi veren TİMAV Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, TİMAV’ın Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle yeniden ve birlikte okumak için ilim ve hikmet arayanları İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi’nde bir araya getirme heyecanıyla yola çıktığını ifade etti. Genç ve taze dimağlarda heyecanı, aşkı, ilme ve irfana karşı oluşan istek ve arzuyu doğru değerlendirerek, milli ve manevi değerlerimize hâkim ve saygılı, gücünü ilminden ve dininden alan nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Okumuşlar: “Ahlakla bütünleşmiş bir ilim ve irfan geleneğini önemsiyoruz. İnsana yatırım yapmak, geleceği üretmek ve yönetmek demektir. Kendi geleceğimizi inşa ederken donanımlı ve şahsiyetli fertler yetiştirmeyi bir görev addediyoruz”  dedi.

Bundan 6 yıl önce 50 öğrenci ile başlayan İLHAM seminer programlarının, geçtiğimiz yıl itibariyle 500 öğrenciye hizmet vermeye başladığını söyleyen Okumuşlar, bu yıl da Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle 500 civarında öğrencinin İLHAM kapsamında eğitim göreceğini ifade etti. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a gönülden desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade eden Okumuşlar: “Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle öğrenci sayımızı artırdığımız gibi İLHAM’ı iki farklı merkezde uygulama imkânına da kavuşmuş olduk. Ayrıca bu yıl, yine Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle toplu seminerler tertip ederek alanında yetkin ve etkin isimleri Pazar günleri öğleden sonra düzenleyeceğimiz programlarda kamuoyunun da katılımına açık olacak şekilde misafir etmeyi planlıyoruz. Yüzbinin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapan şehrimizde, öğrencilerimizin zihin ve gönül dünyalarını inşa etmek görevini üzerimizde hissederek, ürettiğimiz hizmeti elbirliğiyle büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

İLHAM’ın güçlü eğitimci kadrosu ile yarınımızı inşa edecek gençlerimizi kadim medeniyet değerlerimizi içselleştirmiş, dünü ve bugünü sahip olduğumuz köklü medeniyet perspektimizden yorumlayabilen, yarını inşa ve imar görevini omuzlarındaki tarihi bir görev olarak benimsemiş olarak yetiştirmek için var gücüyle çalıştığını ifade eden Okumuşlar, 8 hafta boyunca devam edecek olan İLHAM seminerlerine düzenli olarak katılan öğrencilerin yılsonunda sertifika almaya hak kazanacaklarını söyledi.

Okumuşlar; İLHAM koordinatörleri Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Köksal Alver’in organizesi ve samimi gayretleriyle, 50’nin üzerinde hocadan oluşan güçlü bir akademik kadro ile çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

İLHAM seminerleri için başvuruların 14 Ekim 2016 tarihine kadar www.ilham.gen.tr adresi üzerinden yapılabileceğini söyleyen Okumuşlar, başvuru için detaylı bilgiye siteden ulaşılabileceğini kaydetti.

“Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız tecrübeye istinaden, kontenjanımızın sınırlı olması dolayısıyla öğrenci kabullerini mülakat yoluyla kabul edebiliyoruz” diyen Okumuşlar, mülakatların 16 Ekim Pazar günü gerçekleştirileceğini vurguladı.

“Bize ulaşan yüzlerce başvuru içinden mülakat ile seçerek aldığımız öğrencilerimiz; hafta içi örgün öğretimde aldıkları eğitime ek olarak, haftasonları da İLHAM seminerlerinde ekonomiden sanata, siyasetten uluslararası ilişkilere, sosyolojiden tarihe kadar geniş bir alanda bilimsel eğitim alıyor ve müfredat dışı konularda kendilerini yetiştirme imkânı buluyorlar” diyen Okumuşlar, İLHAM’ın amacını özetlediği cümlelerle sözlerine son verdi: “Biz, öğrencilerimize gelişim süreci içerisinde farklı bakış açıları kazandırmak istiyoruz. Kazanacakları bakış açısının da ilim ve hikmet penceresi ile birlikte millet ve ümmet için önemli bir medeniyet tasavvuruna, bu tasavvura sahip insanlara özgü bir duruşa, evrensel değerler perspektifinde bir hayatı yaşamalarına hizmet etmesini önemsiyoruz.”